Belastingen

Een vakantie- of tweede huis valt onder je bezittingen. En als je vermogen door de waarde van dat tweede huis boven de 25.000 euro uitkomt, wat wel in de lijn der verwachting ligt, moet je daar belasting over betalen. Woon je zelf een deel van de tijd in je tweede huis, dan loop je het risico forensenbelasting te moeten betalen. De prijs hiervan hangt af van de WOZ-waarde van het huis. In het bezit zijn van een tweede huis brengt nogal wat kosten, los van dubbele woonlasten als gas, water en licht en gemeentelijke heffingen. Bijvoorbeeld onderhoudskosten en de kosten voor inrichting. Om deze kosten te dekken is verhuur een optie. Over de inkomsten die je daaruit haalt, betaal je geen belasting.

 

Omgeving

Let goed op de omgeving van je 2de huis. Kijk naar de concurrentie, bezienswaardigheden en activiteiten in de buurt. Kijk ook goed naar de prijzen die de concurrenten handteren. Zorg dat je de concurrenten altijd met minimaal 1 verbeterpunt voor bent.

 

regeling

Een veel gemaakte fout door mensen die zich op de buitenlandse woningmarkt, is dat ze geen idee hebben van de plaatselijke regels. Laat je daarom altijd goed adviseren door iemand die verstand heeft van de buurt en het land. Hier zijn gelukkig ook veel bureaus voor.