01 Geef de voorkeur aan obligaties 

Als je een aandeel koopt in een onderneming ben je letterlijk mede eigenaar van het bedrijf. Hierbij loop je dus het risico dat het bedrijf failliet kan gaan. Een obligatie daarin tegen is een soort lening die je toestaat aan een overheid of onderneming. De overheid of onderneming ontleent dus geld voor een bepaalde duur en belooft op vaste tijdstippen een overeengekomen rente te betalen. Bij een obligatie zijn de bedrijven verplicht om het geleende bedrag terug te betalen waardoor jij minder risico loopt.

02 Koop aandelen in de tech- en gezondheidsindustrie

Miljonairs vinden dat de technologie en gezondheidssector de twee meest veelbelovende investeringssectoren zijn voor de komende drie jaar. En daar hebben ze gelijk in. De bedrijven binnen de gezondheidszorg blijven in de toekomst nog een goede investering dit komt onder andere door de vergrijzingen van de baby booms. In de technologische sector zijn het vooral de grote namen zoals Amazon, Apple of Google die er voor zorgen dat het een goede lange-termijn investering blijft.

03 Wees selectief in het investeren in advies 

24% van de miljonairs beschouwt  zichzelf als ‘zeer ervaren’ op het gebied van investeringen, terwijl 59% toegeeft dat ze ‘nog een hoop te leren hebben.’ Daarom is een investeringsadviseur altijd en te raden. Zorg er ook goed voor dat je de beste bronnen gebruikt.